7 Gouden tips om geld te besparen als je zwanger bent

Kinderen krijgen kost geld. En dat kan behoorlijk oplopen.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het inrichten van een nieuwe babykamer
  • Het kopen van nieuwe spullen zoals een kinderwagen, een autostoeltje of nieuwe kleren
  • Kosten voor de kinderopvang
  • En later: studiekosten

In dit artikel helpen we je een handje met 7 slimme tips om geld te besparen als je zwanger bent.

1. Gratis spullen voor zwangeren

Er zijn heel veel zaken die je gratis kunt krijgen als je zwanger bent. En dat zijn er tegenwoordig veel!

Denk maar aan:

  • Leuke cadeauboxen
  • Leerzame leesboekjes
  • Pampers
  • En nog veel meer

Let er wel op dat je vaak ‘betaalt’ met je persoonsgegevens. Dus de meeste partijen willen er altijd iets voor terug zien.

2. Marktplaats is je beste nieuwe vriend

De meeste mensen willen ‘het beste’ voor hun kindje. En voor veel mensen betekent dit nieuwe (en dure) spullen. Leuk feitje is dat dit meestal geldt voor het eerste kind. Uit onderzoek blijkt dat nummer 2 (en 3) in het gezin het vaak moeten doen met de spullen van nummer 1. Tweedehands dus. Vraag is natuurlijk waarom je alles nieuw zou moeten kopen. Bedenk dat je veel spullen maar voor een korte periode nodig hebt. Een bedje? Daar groeien ze in no-time weer uit. Kleding? Zelfde verhaal… Marktplaats is dus echt een uitkomst. En staat vaak vol met pareltjes. En onthoud dat je jouw spullen ook weer makkelijk kunt verkopen op marktplaats voor een extra centje!

3. Vrienden en familie

We hebben het al eerder genoemd: veel babyspullen heb je maar korte tijd nodig. Bekijk in je familie- en vriendenkring wie er net iets oudere kinderen heeft en informeer of zij spullen over hebben. Denk aan kleren, speelgoed, bedjes, autostoeltjes, kinderwagens, buggy’s en meer! Vaak als je iemand hebt gevonden, kan deze persoon nog jarenlang een belangrijke bron zijn om spullen van te krijgen. Steeds als hun kleintje uit de kleren is gegroeid, denken ze weer aan jou!

4. Verander je kooppatroon in de supermarkt

Er zijn een aantal zaken die je kunt doen om te besparen op je boodschappen:

1. Koop het huismerk

Wist je dat huismerken vaak uit dezelfde fabriek komen als de A-merken? Kijk een goed op de schappen en bekijk hoeveel geld je kunt besparen met het kopen van huismerken. In kwaliteit doen deze merken vaak niet onder voor de grote A-merken, maar zijn wel vriendelijker geprijsd. En deze besparing kan flink oplopen op de lange termijn.

2. Maak altijd een briefje

Ga nooit op de bonnefooi naar de supermarkt. Zorg altijd van te voren dat je precies weet wat je wilt hebben. Bijvoorbeeld door het maken van een briefje. Zo voorkom je dat je teveel koopt. Of producten koopt die je niet nodig hebt. En ga ook nooit met een hongergevoel de supermarkt in. Ook dan is de kans groot dat je naar buiten loopt met producten die je helemaal niet nodig hebt.

3. Bekijk altijd de aanbiedingen

Wasmiddelen zijn heel vaak in de aanbieding tegen 50% korting. En dat geldt voor een heleboel producten. Wacht dus met het kopen van dit soort producten altijd totdat je een goede aanbieding ziet en zorg dan dat je voldoende inslaat zodat je genoeg hebt voor de komende tijd.

5. Koop je kleding buiten het seizoen

Koop nooit je winterjas in de winter. Waarom niet? Omdat je dan de hoofdprijs betaalt. Het gaat waarschijnlijk een beetje tegen je natuur in, maar koop je winterjas in de lente of zomer. Vaak zijn er dan hele mooie aanbiedingen. En dit idee geldt natuurlijk ook omgekeerd: kijk eens naar zomerkleren net na de zomer.

6. Zet al je uitgaven op een rij

Ok, je moet even aan de bak, maar tegenwoordig is dit zo bekeken op je bankrekening. Wat geef je allemaal uit in een maand? Zet alles op een rij en bekijk wat je allemaal overbodig koopt of automatisch betaalt aan abonnementen. Heb je dit echt allemaal nodig?

7. Bespaar op je energierekening

Zit jij al jaren bij dezelfde energieleverancier? Dan is de kans groot dat je op dit moment veel teveel geld betaalt voor je gas en licht. Energieleveranciers verdienen namelijk veel geld aan zogenaamde ‘slapende’ klanten. Zorg ervoor dat je ieder jaar switcht van energieleverancier. Je bespaart daarmee doorgaans 10-20% in je kosten. Vaak krijg je namelijk veel voordeel bij het wisselen van leverancier. Zet het dus op een vaste datum in het jaar in je agenda. Zodat je het niet vergeet. Teveel moeite? Nee hoor, tegenwoordig zijn er legio partijen die de overstap met een paar klikken op de knop mogelijk maakt. Google even op energie vergelijken en de rest volgt vanzelf!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*